shutterstock_532741426

Acne oftewel jeugdpuistjes is een veelvoorkomend huidprobleem waarbij de talgklieren onder invloed van hormonen meer talg produceren, verstopt raken en uiteindelijk gaan ontsteken. Talg ophopingen zijn comedonen of mee-eters. Er zijn oppervlakkige zwarte mee-eters en onderhuidse witte mee-eters. De opeenhoping van talg wordt nog eens versterkt door toegenomen verhoorning (dode huidcellen) in de porie, waardoor het talg er niet meer uit kan zoals dat normaal zou gebeuren. De bacteriën die aanwezig zijn op de huid zetten het talg om in vetzuren waardoor de omliggende huid gaat ontsteken, dat zijn de pukkels en puistjes die pijnijk rood zijn. Deze ontstekingsreactie (inflammatie) kan zowel een litteken als een pigmentvlek (hyperpigmentatie) veroorzaken. Zelf puistjes uitknijpen kan het alleen maar verergeren, niet alleen verspreid je de bacteriën, de talgklier kan ook openbarsten en je veroorzaakt onnodig littekens op of in de huid.

Acne Tarda

De naam jeugdpuistjes is wat misleidend, ook op latere leeftijd, bijvoorbeeld bij zwangerschap, medicijngebruik of bij een hormonale aandoening (bijvoorbeeld PCOS), kunnen er puistjes ontstaan. Puistjes komen niet door spanningen en stress maar dit kan acne wel verergeren. Omgekeerd kan acne aanzienlijke psychische spanningen veroorzaken en geeft dan vaak een minderwaardigheidsgevoel en/of onzekerheid.

Er zijn meerdere soorten acne in lichtere en ernstige mate. Acne Vulgaris is de meest voorkomende en niet ernstige soort. Deze vorm van acne is goed te behandelen in de schoonheidssalon, toch wordt er ook vaak gekozen voor Roaccutane. Dit medicijn heeft veel bijwerkingen en moet goed overwogen worden. Kies je voor Roaccutane is een behandeling in de schoonheidssalon een aanvulling, de huid heeft een goede verzorging nodig omdat deze extreem uitdroogt door de medicatie. RégimA heeft producten die de huid een ondersteuning geven zodat een aantal bijwerkingen van Roaccutane verminderen. Acne Conglobata is de ernstige vorm en moet worden behandeld met medicatie.

Naast bovengenoemde vormen zijn er nog een aantal vormen van acne, ook zijn er andere huidaandoeningen die puistjes veroorzaken, zoals folliculitis (ontstoken haarzakjes) en rosacea.

Afhankelijk van jouw polisvoorwaarden wordt de acne behandeling bij Elita Cosmetic Skincare geheel of gedeeltelijk vergoed door de verzekeraar.

Voor het beste en blijvend resultaat is het belangrijk dat je de specifieke producten voor de acnehuid gebruikt, alleen zo kunnen wij samen aan een mooie, gave huid werken. Elita Cosmetic Skincare heeft naast RégimA ook Mesauda Milano, dit budgetvriendelijke merk is bijzonder geschikt voor teeners met een lichte vorm van acne. Naast goede producten heeft Meridian Facial een herstellend effect op de ontstekingen.

regima-1
oxygeneo
idun-minerals
neyes
lycon-wit-klein2
brush-2