Soorten acne

Er zijn heel veel soorten acne, de gradatie maakt het verschil. Heb je een ernstige vorm van acne zal ik je altijd doorverwijzen naar een dermatoloog, de normale vorm van acne (hieronder beschreven), acne tarda (=laat) -dit lijkt op vulgaris maar ontstaat pas bij volwassen leeftijd door hormoon verstoring- en de vormen die bijvoorbeeld ontstaan door zon, krabben of chloor, deze vorm van acne verdwijnt wanneer de oorzaak wordt weg gehaald.

Acne vulgaris (=normaal) is de meest voorkomende en ontstaat in de puberteit. Door hormonale veranderingen tijdens de puberteit gaan de talgklieren meer en dikker talg produceren, in combinatie met dode huidcellen geeft dit verstoppingen en kan gaan ontsteken wanneer er bacteriën bij komen. Deze ontstekingsreactie kan zowel een litteken als een pigmentatie veroorzaken. Goede huidverzorging (oa producten die geen mee-eters veroorzaken en geen alcohol bevatten), niet overmatig reinigen, vermijden van zuivel, letten op suikerinname en vermijden van stress maakt al veel verschil.

Behandelingen

  • asap skincare producten – reduceert talgproductie, ontstekingen en dode huidcellen in combinatie met periodieke behandelingen
  • Frequente behandelingen waarbij de onzuiverheden worden verwijderd om verstopping en ontstekingen tegen te gaan
  • Lichttherapie – reduceert bacteriën, deze behandeling moet zeer regelmatig worden toegepast
  • Meridian Facial – een massagetechniek die de huid kalmeert
  • Phitex®
  • Zuurstofbehandeling met Geneo – OxyGeneo
  • Bij gebruik van Roaccutane droogt de huid extreem uit en bestaat de behandeling uit verzorgen en hydrateren

Zelf puistjes uitknijpen veroorzaakt onnodig pigmentatie en littekens op of in de huid. Wanneer je kiest voor Phitex® is een professionele behandeling in de schoonheidssalon een aanvulling.

Afhankelijk van jouw polisvoorwaarden wordt de acne behandeling bij Elita Cosmetic Skincare geheel of gedeeltelijk vergoed door de verzekeraar.

Toch, voor alle duidelijkheid, een enkel puistje en wat mee-eters vallen niet onder acne en ik zal daar dan ook geen factuur voor de verzekering voor uitschrijven, noch zal ik overige behandelingen uitvoeren en deze als acne behandeling factureren.