donkere-huid-2

Een donkere huid is anders dan een blanke huid, dat is (soms) duidelijk te zien aan de buitenkant. Maar ook aan de binnenkant (in de huidlagen) is zij anders. De huid is dikker, heeft meer zweetklieren en ook meer talg, daarmee is de huid overigens niet vet maar juist normaal. Iets wat vaak over het hoofd wordt gezien. Product advies is dan ook vaak verkeerd met alle gevolgen van dien.

Deze factoren vragen om meer aandacht bij een behandeling in de schoonheidssalon, je kunt de donkere huid niet hetzelfde benaderen en behandelen als de blanke huid. Doordat de donkere huid ook vochtarm is heeft de huid moeite om goed te functioneren met als resultaat ophopingen van talg, door de fijne poriën kan talg maar met moeite de huid uitvloeien en daarom ook niet de huid goed beschermen.

Daarnaast heeft de donkere huid een andere structuur van melanosomen, wat kan resulteren in pigmentstoringen en littekenvorming bij niet juist behandelen van de huid.

Bij een donkere huid denk je natuurlijk ook aan een bruin kleurtje, maar het tegendeel is waar. Door de vele mixen kan een donkere huid aan de buitenkant blank lijken terwijl zij aan de binnenkant
(in de huidlagen) toch gewoon donker is. Iedere huid die niet blank is van samenstelling (afkomst en genen) zou je donker kunnen noemen. En ook deze huid heeft bijzondere aandacht nodig.

Wil jij advies voor jouw donkere huid, of kan je het maar niet vinden in de vele producten voor de huid? Bel mij voor een afspraak zodat ik jou meer kan vertellen over jouw huid en haar verzorging. Elita Cosmetic Skincare heeft ook make up voor jouw huid, de mineralen make up van IDUN Minerals geeft een extra verzorging en heeft prachtige kleuren.

regima-1
oxygeneo
idun-minerals
neyes
lycon-wit-klein2
brush-2