banner

Meridian Facial

Ons lichaam kan zichzelf perfect vernieuwen en gezond houden, sterker nog dit is de belangrijkste taak van ons lichaam. Ons zenuwstelsel is verantwoordelijk voor vernieuwing en herstel maar kan dat alleen maar wanneer wij zelf echt tot rust komen.
Ons lichaam heeft 2 verschillende zenuwstelsels, het centraal zenuw stelsel wat signalen van en naar de hersenen stuurt en het perifere zenuwstelsel (autonome zenuwstelsel) wat onze organen regelt.

Zenuwstelsel in balans vs huid in balans

De taak van het autonome zenuwstelsel is het interne milieu constant te houden en de werking van de inwendige organen aan te passen aan de situatie in de omgeving. Om intern alles in balans te houden zijn er twee onderdelen. Enerzijds is er de orthosympathicus dat activerend werkt – brengt ons in actie – en anderzijds de parasympathicus dat verantwoordelijk is voor ons herstel – ’s nachts en na ziekte of stress -. Beiden zijn elkaars tegenpolen, wanneer het ene systeem actief is, is het andere in rust en omgekeerd.
Tegenwoordig zijn wij allemaal overactief en daarmee is ons orthosympaticus ook overactief, de parasympaticus krijgt nog maar weinig gelegenheid ons lichaam te herstellen en dat heeft invloed op onze huid. Omdat het zenuwstelsel en de huid beiden gevormd worden vanuit één embryonale laag zijn deze nauw verbonden met elkaar, wanneer het zenuwstelsel in balans is heeft dat direct invloed op de huid. De Meridian Facial heeft invloed op het perifere zenuwstelsel en brengt balans in beide systemen en geeft het lichaam de mogelijkheid zich te herstellen en tekorten aan te vullen, dat is ook te merken aan de huid.

Ontspanning

Meridian Facial is een zeer ontspannende behandeling die een vermoeid en weinig of slecht doorbloed gezicht zal opfrissen. Daarbij werkt de behandeling kalmerend bij een over-actieve huid, bv bij ontstekingen. Het brengt de huid in balans waardoor je ontstekingen makkelijker onder controle krijgt en van daaruit huidverbeterend kan werken.
Omdat Meridian Facial zacht is voor de huid en het onderliggende weefsel kan het ook worden toegepast na Botox, injectables of onderhuidse draadje.

Onderdeel van Meridian Facial is een drainerende strijktechniek met penselen. Het lymfesysteem wordt hierbij geprikkeld wat de afvoer van afvalstoffen en natuurlijke hydratatie stimuleert en het immuunsysteem versterkt. Meridian Facial is een zachte techniek die het lichaam en de huid weer in balans brengt.

regima-1
oxygeneo
idun-minerals
neyes
lycon-wit-klein2
brush-2