Chemische peeling of fruitzuur peeling

Een chemische peeling zegt iets over de chemische reactie die het in de huid veroorzaakt, is hetzelfde als een fruitzuur peeling en bestaat uit natuurlijke stoffen zoals glycolzuur AHA (zuur uit suikerriet), lactic acid AHA (melkzuur) of salicylzuur BHA (zuur uit de schors van de wilg).

De verschillende zuren hebben allemaal een andere eigenschap en werking op of in de huid, ze zorgen allemaal voor een betere opname van actieve ingrediënten en worden in de salon het hele jaar toegepast om bepaalde huidproblemen te behandelen of om de huid te verbeteren. Resultaten van de behandeling blijven langdurig wanneer de huid ook thuis met de geadviseerde producten onderhouden en gestimuleerd blijft.

Een AHA peeling verwijdert dode huidcellen met het onmiddellijke resultaat van een mooie gladde en zachte huid. Dieper in de huid zorgt de AHA peeling voor celdeling waardoor de huid opnieuw opgebouwd wordt met mooiere huidcellen. Daarom geeft een kuur van peel behandelingen in korte tijd een gezondere en mooiere huid met nieuw opgebouwde huidlagen. Een AHA peeling geeft direct een betere vochtbalans in de huid èn stimuleert de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur.

Een BHA peeling lost vetten op en heeft een anti bacteriële werking. Met name geschikt voor de vette of onzuivere huid en zeker ook voor de oudere huid (40+) waarbij de poriën wat grover worden en verstopt raken met vetten waardoor de huid sneller uit balans kan raken.

Celdeling

Celdeling is een natuurlijk proces van de huid die rond 20 jaar gemiddeld 20 dagen is, dit proces vertraagt naarmate wij ouder worden van gemiddeld 40 dagen bij 30 jaar, 50 dagen bij 40 jaar en 60 – 90+ dagen vanaf 50 jaar. Een peeling is belangrijk wanneer je de huid daadwerkelijk wilt verbeteren, zeker naarmate de leeftijd verhoogt.

Gepersonaliseerde peeling

Een peeling behandeling wordt altijd op maat gemaakt en is geschikt voor ieder huidtype, ongeacht leeftijd en etnische achtergrond. De peeling wordt puur (ASAP Peel behandeling en ASAP Peel Boost) of gemixt met vitamine serums (ASAP Skin Workout) toegepast.
ASAP Skin Workout kan direct ingezet worden, er is geen voorbehandeling nodig en er is geen hersteltijd. Om specifieke huidproblemen en -wensen verder te verbeteren volgt de ASAP Peel* behandeling. Voor het beste resultaat worden thuis specifieke producten gebruikt. ASAP Peel Boost* behandeling geeft een enorme boost aan de huidbarrière, hydratatie, vitamine, verjonging en regeneratie en is bij uitstek zeer geschikt voor de huid met (vroegtijdige) verouderingskenmerken. Ook nu is voorbehandeling belangrijk om de resultaten te verhogen.

Een Skin Workout kan los geboekt worden of als complete workout van een kuur van 6 weken iedere week een Skin Workout inclusief de producten voor thuis voor maximaal resultaat.

* ASAP Peel en ASAP Boost wordt in overleg geboekt

Voordelen

Stimuleert de celdeling
Verhoogt de celenergie
Geeft een gladdere en zachte huid
Verbetert de opbouw van de huid (vooral bij een kuur)
Geeft optimale hydratatie
Verbetert de vocht/vet balans
Verbetert de celfuncties
Versterkt de huidbarrière
Vermindert pigmentvlekken
Verbetert de huidtextuur en huidteint
Verfijnt de poriën
Verhoogt de weerstand van de huid
Verhoogt de productie van collageen, elastine en hyaluronzuur