Gevoelige huid

Een gevoelige huid voelt letterlijk alles veel meer doordat de zenuwuiteinden sterk geprikkeld worden – zoals bv bij kou en producten  – en reageert daar direct op. Veelal zit het probleem in de huidbarrière, wanneer deze beschadigt is kan de huid gevoeliger zijn voor externe invloeden zoals eerder genoemd en bovendien voor huidproblemen zorgen. De huidbarrière is het bovenste laagje van je huid en deze beschermt jou, hoe jij met je huid omgaat en de keuze van producten is bepalend voor het behouden van een goede huidbarrière. Lang en heet douchen lost de vetten op in je huid en zal de huidbarrière verstoren, ook scrubben heeft effect op de huidbarrière evenals ingrediënten zoals alcohol en parfum.

De gevoelige huid wordt vaak verward met de allergische huid, toch zijn deze niet hetzelfde. De allergische huid is simpelweg allergisch voor bepaalde producten, een reactie vind meestal direct tot 48 uur na aanbrengen van de producten plaats. In enkele gevallen kan een huidreactie ook ontstaan door iets wat gegeten wordt waar je allergisch voor bent.

De uitgebalanceerde ingrediënten van Meder Beauty Science helpen jouw huid te helen, het huidmicrobioom wordt hersteld waardoor de vaak pijnlijke symptomen al snel verdwijnen. Bovendien bevatten de Red Apax producten prebiotica, de basis voor een gezond microbioom.

Couperose

Couperose en rosacea valt onder de overgevoelige huid, het lijkt veel op elkaar maar is zeker niet het zelfde. Couperose is een verzwakking van de haarvaatjes – kleine adertjes in de huid waar de elasticiteit uit is -, deze kunnen springen waardoor er een ‘spinnetje’ ontstaat. De huid is rood en kan gevoelig aanvoelen, soms zelf branderig en zeer droog. Couperose gaat niet over en zal met de jaren zelfs erger worden wanneer je jouw huid niet de juiste verzorging geeft. Op zich is er niets aan de hand mits je het zelf als een probleem ziet en mits het ernstigere vormen aanneemt en verandert in rosacea.

Wat kan je doen?

Couperose is vaak erfelijk, de kans is groot dat wanneer jij couperose hebt, één van je ouders het ook heeft. Verminderen is lastig, wel kan je ervoor zorgen dat het niet erger wordt. Voeding is een belangrijke factor, pittig eten, wijn en ook verschil in warmte en kou zullen couperose verergeren. Een goede verzorging en ook UV bescherming is belangrijk om erger te voorkomen. De behandeling Red-Apax van Meder Beauty Science is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid, al na één behandeling voel en zie je het verschil. Natuurlijk is het belangrijk om ook thuis de juiste producten te gebruiken zodat de huid.

Rosacea en behandelmethode

Rosacea is een verergerde vorm van couperose in combinatie met ontstekingen. Soms is couperose de eerste fase van rosacea en ook nu geldt weer dat rosacea kan verergeren wanneer je hier niets aan doet. Rosacea kan ernstige vormen aannemen en dat wil je echt voorkomen, goede verzorging bij rosacea is ècht van belang! Voor rosacea is ook Red-Apax van Meder Beauty Science de eerste stap in het behandeltraject.

Bij ernstige vorm van rosacea verwijs ik je altijd door naar een dermatoloog.

gevoelige huid - rosacea