Cellen zijn de bouwstenen van ons lichaam, behalve de bloedcel heeft iedere cel een celkern en is daarmee een levende cel. Levende cellen zijn super intelligent, door het DNA wat in de celkern zit weten zij precies wat zij moeten doen. Een celkern is een organel, zoiets als de organen in het lichaam. Naast de celkern zijn er meer organellen die zorgen voor een voortdurende stofwisseling binnen de cel. Alle organellen zijn belangrijk met toch wel de mitochondriën als zeer belangrijk. Een mitochondrium kan je zien als de grote spil van alle organellen, niet alleen levert de mitochondrium de energie aan de organellen (en daarmee dus aan de cel), ook communiceert zij met de andere organellen en bepaalt voor een groot deel hoe en of de cel functioneert.

Wanneer de mitochondrium niet meer goed kan functioneren en dus minder energie levert aan de cel kan dit uiteindelijk leiden tot tal van huidproblemen zoals bv eczeem maar ook vervroegde huidveroudering. Ook komen er dan meer vrije radicalen vrij wat voor verdere beschadiging van het DNA en de cel zorgt, dit is oxidatieve stress. Er zijn aanwijzingen dat mitochondriale disfunctie een rol speelt bij zeer veel chronische/auto immuun ziekten.

De mitochondriën, de energiecentrales van onze cellen, zijn dus ongelooflijk belangrijk! Voor een goede werking van de mitochondriën is voldoende zuurstof en voedingsstoffen nodig. Om de cel zit het intelligente celmembraan, deze weet precies welke stoffen wel en niet door te laten. De cel krijgt haar zuurstof en voedingsstoffen via het membraan en scheidt zo ook koolzuurgas en afvalstoffen uit.

Zonlicht als energiebron

Zonlicht geeft energie en is de bron voor al het leven op aarde, zonlicht heeft zelfs gezorgd voor alle fossiele brandstoffen (energie) waar wij (nu nog) allemaal gebruik van maken. (Fossiele brandstof is eigenlijk niets anders dan opgeslagen zonlicht in plankton)

Bioptron® is een lichtbron met gepolariseerd licht zonder de schadelijke UV stralen en zorgt voor heel veel energie in de cellen. Daardoor verbetert de microcirculatie, versterkt het immuunsysteem en worden regeneratieve en herstel processen gestimuleerd in het gehele organisme. Het is wetenschappelijk bewezen dat Bioptron® licht de activiteit van het celmembraan stimuleert en de opname van zuurstof in cellen en weefsels verbetert, waardoor het cellulaire regeneratieve proces wordt versneld. Wondgenezing versnelt, pijn verlicht en/of de intensiteit ervan vermindert. Lichttherapie met Bioptron® bevordert ook de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur.

Waarom lichttherapie met Bioptron®

Zoals ik hierboven al benoem is het celmembraan verantwoordelijk voor de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en de mitochondriën hebben voldoende zuurstof nodig om de voedingsstoffen om te zetten in energie en deze energie is van groot belang voor het goed kunnen functioneren van de cel. Bioptron® heeft een positieve invloed op dit totale proces.

Voor alle huidbehandelingen geldt dat de huid genoeg energie moet hebben om daadwerkelijk te verbeteren. Stel ik voer een bindweefsel massage uit en de huid heeft geen energie, dan kan ik wel de fibroblasten stimuleren maar zonder energie raken ze alleen maar meer uitgeput. Iedere huidbehandeling is intensief voor de huid en cel energie is noodzakelijk voor de resultaten van een behandeling.

Lichttherapie heeft een absolute meerwaarde voor iedereen. Je kunt je ook voorstellen dat afhankelijk van de huidconditie een oudere huid minder energie heeft dan een jongere huid, dit geldt ook voor een vermoeide huid of een huid met veel oxidatieve stress of een huid met problemen … en zo meer.

Bioptron® lichttherapie zorgt voor energie in de cellen en zet het natuurlijk herstelproces van het lichaam ‘aan’ en optimaliseert op een natuurlijke manier de kwaliteit en functies van de cellen en heeft het vermogen om weefsel op celniveau te herstellen (biostimulatie).

Indicaties

Omdat Bioptron® cel herstel stimuleert en het afweersysteem positief beïnvloedt kan het bij iedere indicatie ingezet worden, zo wordt de lamp medisch ingezet bij mens en dier en ook therapeutisch. In de salon pas ik het voornamelijk toe bij huidbehandelingen, zowel voor verbetering, verjonging èn ontspanning.

 • Een volledige behandeling met Bioptron® waarbij na iedere handeling (reiniging, peeling & massage) lichttherapie wordt ingezet
 • Lichttherapie als los onderdeel bij een willekeurige behandeling van het menu
 • Als volledige acne behandeling

Voordelen van Bioptron® lichttherapie

 • Stimuleert de activiteit van het celmembraan
 • Verbetert de opname van zuurstof en voedingsstoffen in de cel
 • Verbetert de afvoer van afvalstoffen in de cel
 • Verhoogt energie in cellen, organen en weefsels
 • Herstelt beschadigde en verzwakte cellen
 • Geeft een betere doorbloeding
 • Activeert de fibroblasten voor aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur
 • Stimuleert de zuurstofvoorziening
 • Versterkt het afweersysteem
 • Stimuleert genezingsprocessen
 • Geeft een zachtere en soepele huid
 • Activeert het lymfesysteem
 • Geeft optimaal resultaat bij huidbehandelingen
 • Geeft een gezonde, mooie huid