In samenwerking met cosmetische chemici, dermatologen, microbiologen en moleculair genetici heeft dermatoloog Tiina Meder het Zwitserse merk Meder Beauty Science ontwikkeld. Ieder product is met de grootste zorgvuldigheid en wetenschappelijk visie geformuleerd voor een maximale impact op de huid en haar microbioom.

Het huidmicrobioom

Bacteriën, bacteriofagen, virussen, schimmels, gisten, mijten … je kunt er niet genoeg van hebben. De samenstelling is belangrijk en afhankelijk van heel veel factoren, genetische achtergrond, leeftijd, zuurgraad, zelfs je beroep en het continent waar je woont heeft invloed. De diversiteit is zo mogelijk nog belangrijker, hoe groter de diversiteit hoe sterker het huidmicrobioom en hoe gezonder de huid. Andersom geldt dat wanneer het huidmicrobioom niet in balans is of een lagere diversiteit heeft, de kans op huidproblemen groter is.

Meder Beauty Science houdt rekening met het huidmicrobioom en is gebaseerd op wetenschappelijke gegevens en uitgebreide studies van cosmetische ingrediënten. Voor ieder afzonderlijk ingrediënt is gekeken naar de voordelen en de effecten op de huid, het vermogen om in de huid door te dringen en welke combinatiemogelijkheden het hoogst mogelijke resultaat geven.

De unieke formulering van prebiotica, probiotica, biotechnologische peptiden, epigenetische ingrediënten en biologische plantenextracten geeft een gezonde microflora en microcirculatie in de huidweefsels, verbetert de zuurstofvoorziening, versterkt de bloedvaten en vermindert zwellingen. De huid wordt gezond en heeft weer voldoende energie en veerkracht, cellulaire huidverjonging en huidverbetering begint hier en nu.

De behandelingen

De zes professionele behandelingen worden uitgevoerd volgens de protocollen ontwikkelt door dr Tinna Meder. De professionele producten hebben een concentratie van meer dan 80% en zijn allemaal verpakt voor eenmalig gebruik. Tijdens een behandeling krijgt je huid ongeveer 50ml hoog geconcentreerde producten met de beste ingrediënten. Niacinamide, probiotica en prebiotica, hyaluronzuur, aminozuren, tranexaminezuur en gluconolacton, biologische plantenextracten, peptiden, groeifactoren en stamcellen – ze hebben allemaal een wisselwerking met de huidstructuur op vele niveaus, waardoor het natuurlijke huidvermogen wordt hersteld en het cellulaire metabolisme wordt versterkt.

De resultaten

Afhankelijk van de huidconditie kunnen resultaten al na één behandeling goed zichtbaar zijn. Bij huidproblemen of specifieke wensen (bv vermindering van de frons, voorhoofd rimpels of dubbele kin) adviseer ik de resetkuur waarna de huid een perfecte sterke opbouw kan krijgen. De resetkuur is eenmalig en heeft een interval van één week, hierna kan de behandeling periodiek (4-6 weken) herhaald worden.

Een kuur geeft altijd de beste resultaten en de producten voor thuis geven de noodzakelijke ondersteuning van de professionele behandelingen. Afhankelijk van de huid conditie kan gekozen worden voor een kuur van minimaal 5, gaat het om bijvoorbeeld ernstige acne kan de de kuur verlengd worden tot het gewenste resultaat is bereikt.

De producten

Huidverbetering/verzorging is een werkwoord, jouw huid krijgt een geweldige kickstart van de professionele behandeling toch wat je thuis doet is evenzo belangrijk voor het mooiste en beste resultaat. Alle producten zijn op elkaar afgestemd, de ingrediënten zijn zo samengesteld dat zij elkaar ondersteunen en versterken. Dagelijkse verzorging met de huidmicrobioom-vriendelijke producten zal de huid gezonder en sterker maken en daarmee mooier.

Van alle producten van Meder Beauty Science hebben slechts 4 producten een geur, zo heeft Arma-Bust een lotusbloemengeur, de Vita Long Oil haar natuurlijke olie geur, de NRJ-Soin een delicate licht zure geur en de NRJ-Net een lichte niacinamide geur.

Producten van Meder Beauty Science zijn alleen in de salon verkrijgbaar, in de webshop kan je alle producten ontdekken.