Wat is collageen?

Collageen is een eiwit en vormt samen met (gelei-achtig) water het bindweefsel dat in ons hele lichaam voorkomt. Bindweefsel geeft juist door het collageen vorm, steun en stevigheid aan ondermeer botten, spieren, organen, bloedvaten en natuurlijk de huid. In het bindweefsel bevinden zich de fibroblasten, de cellen die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageen en elastine -een elastische vorm van collageen-

Talloze fibroblasten maken tot een leeftijd van zo’n 25 jaar voldoende collageen aan. Hierna neemt het aantal fibroblasten jaarlijks af en daarmee ook de productie van collageen. Het zorgvuldig opgebouwde collageen zal nu ook ieder jaar minder worden.
Hierdoor wordt de huid slapper en stugger en ontstaan er rimpels. De huid veroudert en zal ook onder grotere invloed staan van de externe factoren.

Collageen als supplement

Collageen is de basis voor een mooie huid en je kunt daar eigenlijk niet genoeg van hebben. De productie van én het bestaande collageen wordt dan weliswaar minder toch kan je het wel heel goed aanvullen door middel van suppletie. Vis collageen is de meest zuivere vorm van collageen en bovendien vergelijkbaar met ons collageen en wordt dan ook goed opgenomen door het lichaam. Al in twee maanden tijd merk je het verschil en overigens niet alleen in de huid.

Collageen doet veel meer

Collageen komt zoals gezegd overal in het lichaam voor, botten, kraakbeen en gewrichten worden sterker, bloedvaten worden steviger, spieren herstellen sneller, je haar en nagels krijgen een enorme boost, organen hebben ook veel baat bij collageen -én met je darmen ook weer je huid- en dan natuurlijk ook de huid zelf. Collageen is al met al een goede start voor het hele lichaam en de eerste stap in huidverbetering.

Skin for Skin

Skin for Skin is een Nederlands bedrijf en ook het product, van vis tot supplement, is van Nederlandse (zee)bodem. De vis wordt door het moederbedrijf in de Noordzee gevangen en is bedoeld voor de voedingsindustrie. De huid is een restproduct en wordt gebruikt voor het supplement. Door middel van waterdruk wordt het collageen aan de huid onttrokken en tot poeder omgezet. Anders dan bij hydrolisaat, waar het collageen eerst verknipt wordt, blijft het collageen intact, de werking in het lichaam is nu optimaal en de dagelijkse hoeveelheid is lager.
-Uit onderzoek blijkt dat een inname van 40 mg intact collageen al effect heeft. De capsule van Skin for Skin bestaat uit een dagelijkse dosis van 200 mg collageen en 20 mg vitamine C-

Voor een optimaal resultaat start je de eerste maand met een dubbele dosis en vervolgens dagelijks één capsule per dag

Skin for Skin ervaring:

  • Een vitaal gevoel
  • Behoud van een goed gehydrateerde en stralende huid
  • Glanzende haren
  • Sterke en gezonde nagels
regima-1
innoaesthetics-logo-wit
geneo-logo-50
natural-face-lifting-2
bioptron-logo-wit
phitex-logo-png-slagschaduw